Osagaiak:

Arrautza, irina, azukrea.

Nola egiten dira:

Alde batetik, gorringoa eta azukrea nahastu egiten dira. Bestetik, zuringoa hartu eta guztia nahasten da   eskuekin, eta paperera bota. 10 minututan eta 200 ºC tan egiten dira.

Errellenoak egunero egiten dituzte.

Osagaiak:

Zuringoa, irina, azukrea, almendrak.

Nola egiten dira:

Lehenengo, zuringoa irabiatu eta azukrearekin nahastu. Ondoren irina bota eta guztia nahastu. Azkenik manga pasteleroarekin bota  eta gainean almendrak jarri. 2 ordu behar dira eta 120-130ºCtan egiten dira.

Anekdota:

Lehorrak zirelakoan, kanpotar batek zakarrontzira bota zituela.

Osagaiak:

Azukrea, ura,  zuringoa, limoi zuku pixka bat.

Nola egiten dira:

Azukrea,  zuringoa eta limoi zukua nahastu glas bat egin arte. Bestalde, lapiko batean  azukrea eta ura nahasten dira eta irakiten jartzen da, punto de bola  lortu arte  (132 – 135  ºC). Puntu hori lortutakoan,  lapiko honetara egindako glasaren koilarakada bat  botatzen da. Erreakzio bat gertatzen da eta gorantz igotzen da, momentu horretan, makila baten bidez irabiatu egiten da  jaitsi dadin,  berriro ere igotzen hasten den momentu zehatz horretan berehala molde  batera botazen da eta bertan utzi behar da hozten den  arte 3-4 minutu.

Galtzeko zorian dagoen produktua da.