Osagaiak:
Arrautza, irina, azukrea.
Nola egiten dira:
Alde batetik, gorringoa eta azukrea nahastu egiten dira. Bestetik, zuringoa hartu eta guztia nahasten da eskuekin, eta paperera bota. 10 minututan eta 200 ºC tan egiten dira.
Errellenoak egunero egiten dituzte.
Osagaiak:
Zuringoa, irina, azukrea, almendrak.
Nola egiten dira:
Lehenengo, zuringoa irabiatu eta azukrearekin nahastu. Ondoren irina bota eta guztia nahastu. Azkenik manga pasteleroarekin bota eta gainean almendrak jarri. 2 ordu behar dira eta 120-130ºCtan egiten dira.
Anekdota:
Lehorrak zirelakoan, kanpotar batek zakarrontzira bota zituela.
Osagaiak:
Azukrea, ura, zuringoa, limoi zuku pixka bat.
Nola egiten dira:
Azukrea, zuringoa eta limoi zukua nahastu glas bat egin arte. Bestalde, lapiko batean azukrea eta ura nahasten dira eta irakiten jartzen da, punto de bola lortu arte (132 – 135 ºC). Puntu hori lortutakoan, lapiko honetara egindako glasaren koilarakada bat botatzen da. Erreakzio bat gertatzen da eta gorantz igotzen da, momentu horretan, makila baten bidez irabiatu egiten da jaitsi dadin, berriro ere igotzen hasten den momentu zehatz horretan berehala molde batera botazen da eta bertan utzi behar da hozten den arte 3-4 minutu.
Galtzeko zorian dagoen produktua da.