4 pertsonentzat
Pistoaren osagaiak:
- Kalabazina
- Tipula
- Etxeko tomate saltsa
- Piper gorria
- Piper berdea
Entsaladaren osagaiak:
- Haritz-hosto letxuga
- Batabia letxuga
- Kanonigoak
- Tomate naturala dadotan
- Patata egosia dadotan
- Oliba olioa
- Gatza
- Modenako ozpina
- Bakailao-solomoak
Pistoaren prestaketa: Jarri tipula, piper gorria eta piper berdea sueztitzen olio pixka batekin. Kalabazina gehitu. Ondoren, etxeko tomate saltsa gehitu eta gorde.
Entsaladaren prestaketa: Ozpin-olioa egiteko 3 atal olio bakoitzeko modenako ozpin atal bat jarri. Letxuga mota desberdinak nahastu. Bakailaoa 8 minutuan uretan egosi
Plateraren prestaketa: Molde borobila plater gainean jarri eta pistoa sartu; gainean, nahastutako letxuga batzuk jarri; ondoren, patata eta tomatea dadotan; gero, letxuga gehiago gehitu eta, bukatzeko, bakailao beroa laminatan. Moldea kendu, gatza eta ozpin-olioa bota. Ingurua azenarioaz eta erremolatxa arraspatuaz apaindu.